vogeltje
foto collage

Stichting

Madelief was net twee jaar toen ze de diagnose neuroblastoom kreeg. Onze wereld stond op zijn kop. Wat waren we verdrietig, maar er ontstond tegelijkertijd iets heel bijzonders. Binnen een paar dagen leefde heel Nederland voor ons gevoel mee.
Madelief ontving meer dan 10.000 lieve brieven en kaarten in drie dagen tijd.
Stichting Madelief Boon werd opgericht, zodat we met ons gezin naar Amerika konden reizen om Madelief haar overlevingskansen te vergroten. De hulp die we kregen was overweldigend en hartverwarmend. Er werd massaal geld ingezameld en al snel werd het streefbedrag bereikt.

Te veel lotgenootjes van Madelief zijn aan de gevolgen van neuroblastoom overleden en dat maakt dat het schrijven van dit bedankje dubbel voelt.
Ik worstel met het zoeken naar de juiste woorden. Wij zijn dankbaar, enorm dankbaar, maar voelen nog dagelijks mee met de ouders, broers, zussen en overige familieleden van de kinderen die er vandaag niet meer zijn. Die kinderen hebben net zo vaak in het ziekenhuis gelegen als Madelief, vrijwel dezelfde behandeling gehad en toch…de uitkomst is helaas hartverscheurend anders. Dat is dan ook de reden om het overgebleven geld van Stichting Madelief Boon, te doneren aan Villa Joep. Voor ons gevoel de meest logische keuze. Neuroblastoom moet in de toekomst genezen kunnen worden!

Ook een donatie aan de kanjerketting vonden wij gepast. Zoals Madelief zelf ooit omschreef: ‘Ik heb wel honderdduizend miljoen kralen gekregen van de dokters. En hoewel ze vrijwel nooit herinnerd wil worden aan het feit dat ze ziek geweest is, heeft de kanjerketting een prominente plek in de woonkamer en daar is zij erg trots op. Wij gunnen alle kinderen die nu in behandeling zijn zo’n ketting, waardoor ook hun verhaal tastbaar wordt. En dus wordt er een kraal uit naam van Madelief ontwikkeld, een kraal voor fysiotherapie en beweging. Iets waar wij heel erg trots op zijn!

Stichting Madelief Boon stopt vandaag 30 december, de dag dat Madelief zeven jaar geleden de diagnose neuroblastoom kreeg. Voor ons is de cirkel rond. Hoewel wij nog wel met grote regelmaat terugdenken aan de periode dat Madelief ziek was, is het voor Madelief goed zo.
Over kanker praten doet ze misschien later.
De website en Facebookpagina van Madelief blijven bestaan, want zoals zij zelf zegt: ‘Dan kunnen mijn kinderen die later nog eens lezen.’
Ik vroeg aan Madelief of ze zelf nog iets wilde zeggen en ze zei: ‘Ik hoop dat al jullie dromen uit mogen komen!’ En ik hoop met haar mee.

Iedereen die een bijdrage, in welke vorm dan ook, geleverd heeft aan Stichting Madelief Boon bedank ik uit grond van mijn hart. Mede dankzij jullie is ons lieve, eigenwijze meisje er nog.

Heel veel liefs van Suus, trotse moeder van Madelief.

Donatiemeter

100.000 / 100.000

Donaties


Deze website is ontwikkeld en ontworpen door Bens