vogeltje
foto collage

30 december

30 december 2017 | Door: Suus

Het is 30 december. Geen bijzondere dag voor de meeste mensen maar sinds jij op 30 december die verschrikkelijke diagnose neuroblastoom stadium 4 kreeg is het een markering in ons leven. Op die dag werd de grond onder onze voeten weggeslagen. En is er het leven van voor 30 december 2014 en het leven van na die datum.

Het liefst sla ik deze dag over maar ja, 30 december 2017 kan er ook niks aan doenπŸ˜‰

Voor jou zal het ook een normale vakantiedag gaan worden. Je ligt nu nog heerlijk te slapen omdat je gister tot laat aan het spelen was met Roosmarijn en Jelle Pepijn. Je bent dol op school maar nu even heel erg blij dat je niet heen hoeft. Je geniet ervan dat je niks moet.

Jij bent deze vakantie tot nu toe voornamelijk druk geweest met je ‘wiskunde-huiswerk’ en het redden van de samenleving door in je Mega Mindypak de boeven gevangen te nemen.
Als je daarmee klaar bent maak je graag even tijd om te poseren voor je fans, die als ze met je op de foto willen, van een volleerd popster/ superheld natuurlijk een professioneel’fotootje’ kunnen krijgen.
Geen probleem, in positie, klik, bedankt volgende!

Verder neem je ’s ochtends graag een vlogje op waarin je vertelt wat je doet tijdens je ‘ochtendroutine’ zoals je dat letterlijk noemt.
Je vertelt onder andere dat je ‘blote-billen-gezicht’ opgemaakt gaat worden met een simpel make-upje dus alleen wat mascara en een lichte lippenstift omdat je toch ‘een relaxte pyjamadag’ hebt. Terloops leg je ook even aan je ‘volgers’ uit dat te veel make-up een echte ‘no-go’ is.

Je bent echt om op te vreten. Zo wijs, zo hilarisch grappig en ook zo ontzettend lief!

Met een nieuw jaar voor ons ligt ook een heel jaar achter ons.
Het afgelopen jaar is voorbij gevlogen. Zoveel eerste keren, zoveel hoogtepunten maar ook zoveel verdriet om lotgenootjes die zijn overleden. Veel vragen die jij mij stelde. Vragen waar je veel te klein voor bent. Vragen over de dood, over kanker en over de hemel. En dat doet pijn. Elke keer weer heel veel pijn.
Maar papa en mama prijzen zich zielsgelukkig dat jij bij ons bent. Dat we weer een jaar kado hebben gekregen. Dat we weer een jaar herinneringen hebben kunnen maken.

Wij zijn ons er dagelijks van bewust dat ons leven er heel anders uit had kunnen zien. Dat jij nog steeds 50 procent kans hebt om een herinnering te worden. Dat we elk moment van de dag aan je zouden denken en je zouden missen.
Dat je een lege plek aan tafel, in de auto, in de klas, achterop mijn fiets, in het hoekje van de bank, in bed of waar dan ook zou kunnen achterlaten.
En dat is iets wat ik maar moeilijk kan vergeten.
De angst om jou kwijt te raken is te diep.
Te hardnekkig. Te beangstigend.

En toch zou ik dat zo ontzettend graag eens een dag willen vergeten.
Weer even genieten zonder maar, want of omdat.
Genieten net zoals jij dat doet.

We sluiten het jaar morgen gezellig af. Overdag gaan we samen met de buren en de oma’s en opa oliebollen bakken. En ’s avonds komen er een aantal vrienden waar we mee gaan proosten op het nieuwe jaar.

Nieuwjaarsdag brengen we net als vorig jaar door met onze ‘neuroblastoomfamilie’. Onze groep van vier gezinnen is uitgebreid naar vijf gezinnen. Samen vormen we nu een groep van 25 personen groot en klein waarvan twee prachtige meiden helaas vanuit de hemel meekijken. Floor En Britt zullen ondanks dat zij niet lijfelijk aanwezig zijn op de mooiste plek aan tafel zitten.

Het zal een dag worden met tranen maar ook met een lach. Maar vooral van verbondenheid. En dat is zo waardevol en onbetaalbaar mooi.

Lieve Madelief,

Voor 2018 wens ik je heel veel onbezorgd plezier, gezondheid en dat je mag blijven hoe en wie je bent. Want je bent een bijzonder lief, bijzonder grappig, mooi en geweldig meisje.
Ik hou van jou lieve, kleine Madelief en ik hoop op een jaar vol nieuwe herinneringen, knuffels,kusjes, grapjes, wijze uitspraken, ‘meteren’ hoe lang je haar is en hoe lang jezelf al bent, je zien spelen met vriendjes en vriendinnetjes, spelen met je broers en zus, de letters leren, memory spelen en dat ik dan een keertje win, samen in het grote bed als je niet kunt slapen, samen naar school wandelen, samen lachen, gewoon samen zijn.
Ik heb er zin in!

Kus mama9 reacties geplaatst

 1. Karin Keijzer
  Gepost op: 30 december 2017
  foto collage

  Lieve fam. Boon.

  Fijn dat jullie nog steeds van elkaar kunnen genieten. Heb ook je boek gelezen Susanne en ook al heb ik je blogs vanaf het begin gevolgd was het geen boek om in een maal uit te lezen. Heb het gelezen met een lach en een traan. Ik hoop dat 2018 voor jullie een mooi, gezellig en vooral gezond jaar wordt. Die ook oma Charlotte en de fam Neidhofer even de groetjes van Jan en (juf) Karin Keijzer.

 2. Yvette
  Gepost op: 30 december 2017
  foto collage

  Wat heb je ook dit weer mooi neergezet. Elke keer weer trek je mij mee in jullie leven van angst en vreugde momenten . Het is mooi te zien en te lezen hoe Madelief zich ontwikkeld van peuter naar een wijze kleuter.
  Dat jullie als gezin nog vele mooie momenten samen mogen maken . Ik wens jullie een gezellige jaarwisseling en voor 2018 gezondheid en liefde.
  Groeten .

 3. Marieke
  Gepost op: 30 december 2017
  foto collage

  Hey Suus,
  Graag wens ik jullie hele gezin en heel mooi en gezond 2018! Met veel momenten dat jullie plezier hebben met elkaar en dat de scherpe angst een klein beetje meer naar de achtergrond gaat.

  Dat 2018 een lekker gewoon jaar mag worden, met veel mooie kleine momentjes!

 4. pia
  Gepost op: 30 december 2017
  foto collage

  Lieve Familie. Omdat ik vanaf het begin jullie volg voel ik zo intens met jullie mee.
  De verdrietige momenten, de spanningen en de liefdevolle en mooie momenten.
  Wat voelde ik me gelukkig toen je ons liet weten dat de behandeling zijn werk had gedaan.
  voor 2018 wens ik jullie heel veel LIEFDE, GELUK en GEZONDHEID!!
  Dikke knuffel voor jullie allemaal en voor Madelief een dikke kus erbij.

  Groetjes Pia Lagerwey.

 5. Fenna Rozenga
  Gepost op: 30 december 2017
  foto collage

  Lieve Suus en familie ik wens jullie een prachtig en gezond 2018 toe!!!!!!!!!!!😘😘😘

 6. Marianne van beusekom
  Gepost op: 30 december 2017
  foto collage

  Lieve familie
  Ik ( wij) wensen jullie alle geluk en gezondheid van de hele wereld in 2018- 2019-2020 enz. ..
  Ook ik heb je boek gelezen met een lach en een traan net als dit blog wat is madelief ook een ” product” heerlijk om te lezen wat een moppie
  Maak er wat moois van ❀❀

 7. Justine
  Gepost op: 30 december 2017
  foto collage

  Lieve Suus, wat heb je dit weer schitterend geschreven, tranen lopen over mijn wangen, wat zal het confronterend zijn om met 5 families samen te komen en dan twee kindjes te moeten missen.
  Heel veel sterkte, geniet van Madelief en voor jullie een heel goed en gezond nieuw jaar.
  Veel liefs, Justine

 8. rita
  Gepost op: 1 januari 2018
  foto collage

  prachtig verwoord!!!
  Ook voor jullie allemaal en in het bijzonder voor Madeliefje een heel goed en blij 2018
  veel liefs Hans en rita

 9. Karin
  Gepost op: 1 januari 2018
  foto collage

  Heb net je boek uitgelezen. Ben er stil van. Wil alleen maar zeggen: diep respect voor jullie allemaal. Zware dag vandaag, lees ik net. Hopelijk kunnen jullie nog heel lang samen genieten van madelief. Veel liefde en gezondheid gewenst voor het jaar 2018.

Deze website is ontwikkeld en ontworpen door Bens