vogeltje
foto collage

Vakantie!

18 juli 2016 | Door: Suus

De vakantie is begonnen!

Trots zijn we op je broers allebei zijn ze over naar de 4e. Volgend jaar mogen ze examen doen. Ze hebben keihard gewerkt de afgelopen weken om over te kunnen en het is ze gelukt!

Jelle Pepijn heeft afscheid genomen van groep 8.  Na zijn eind musical vorige week vrijdag was het voor hem en ons wel een hele confronterende week.

Tijdens de musical kreeg hij een bloedneus.  En dat herhaalde zich dat weekend nog een keer of 4. Hij zag heel bleek en had donkere kringen onder zijn ogen.

Maandag morgen begon hij over te geven en hij ademde heel erg moeilijk.  Gelukkig konden we gelijk terecht bij onze huisarts. Daar werd hij doorgestuurd naar de eerste hulp.

Moeilijk om te zien dat jij het allemaal heel normaal vond. Je streelde Jelle Pepijn zijn hand. Kletste er vrolijk op los en had commentaar op de kleur van de band van de bloeddruk meter. Jij had altijd “green” en hij kreeg “blue”.  Op een geven moment kwam er een arts die je herkende, je wilde niet met hem praten,  het was natuurlijk wel erg prettig dat ze nu met je broer bezig waren;) Je bent op schoot gekropen je bent in slaap gevallen alsof je er niet meer aan herinnerd wilde worden.

Na een nachtje ziekenhuis, mama bij je broer en jij thuis bij papa mochten we weer naar huis. (Dat heeft papa geweten 2x het bed moeten verschonen omdat je overgeven had. Toch ff wennen zo’n nachtje zonder mama)

Jelle Pepijn heeft de diagnose astma gekregen.  Ik ben geneigd te schrijven gelukkig hij heeft “maar” astma! Want hoewel het natuurlijk vervelend is dachten papa en mama gelijk aan andere ziektes die wat moeilijker te bestrijden zijn.

Roosmarijn of zus zoals jij haar steevast noemt gaat na de vakantie naar groep 8. En wat is ze blij dat jij ook naar de Jozefschool komt dan. “Mam, ik denk wel dat Madelief steeds bij mij wil zijn dan hoor!”

“Dat zou me niks verbazen maar dat is niet de bedoeling hoor Roosmarijn”

De afgelopen 2 weken waren er ook hele leuke dingen.

In Villa Pardoes was je vaak te vinden op de traptractor. Omdat dat heel goed is voor je beenspieren zeiden papa en mama misschien is het goed om zo’n tractor te kopen voor Madelief.

Samen met papa keek je op Internet en zag daar een brandweer tractor die moest het worden! Wat een geluk dat we bij vrienden op verjaardag zaten en ik het daar vertelde en dat daar een oud collega van mama zat en zijn ouders hadden er nog een in hun schuur staan. We konden hem 2 dagen later ophalen.  Wat ben je er blij mee. Je rijdt de hele dag rondjes in de speeltuin achter ons huis en je hebt al vele brandjes geblust!

Ook zijn er naar K3 geweest in Wognum.  De keer in Rotterdam was je in slaap gevallen toen K3 na het voorprogramma op het podium kwam.  Je hebt geslapen totdat de show voorbij en de zaal leeg was.

Hoe anders was het dit keer. Geweldig om je zo te zien genieten.  Kleine staartjes in, een mooie K3 jurk aan en dansen en springen net als alle andere meisjes.

Gister vierden we feest. Je broers waren alle drie jarig geweest en mama was jarig. En we waren er nu aan toe om het te vieren om IETS te vieren! Na anderhalf jaar zoveel gemaakt te hebben was het geweldig om zo veel lieve mensen om ons heen te hebben om “gewoon” een verjaardag te vieren.  Om weer te sjouwen met boodschappen, om slingers op te hangen in huis en in de tuin voor een feestje ipv in een ziekenhuis kamertje om de boel op te vrolijken.

We hadden prachtig weer er werd gelachen gedronken en gegeten

Het was een heel erg gezellige dag waar we allemaal heel erg van genoten hebben.

Vandaag is het de eerste officiële vakantiedag. Je bent wakker geworden en hebt je broodje pindakaas hangend aan het klimrek in de speeltuin op gegeten. Geniet ervan meisje…

 

 

 

 

 

 8 reacties geplaatst

 1. Jolanda Dijkstra
  Gepost op: 18 juli 2016
  foto collage

  Wat een heerlijk nieuws allemaal , het klinkt zo gewoon maar is zo bijzonder . Astma is heel vervelend en zeker als het dit weer is . Lekker genieten van de vakantie en van elkaar , dat is welverdiend .

 2. rita
  Gepost op: 18 juli 2016
  foto collage

  heerlijk blogje, geniet maar van elkaar!!!

 3. Paula
  Gepost op: 18 juli 2016
  foto collage

  Wat geweldig dat het zo goed met madelief gaat en super om te lezen dat jullie het normale gezinsleven weer op hebben kunnen pakken fijne vakantie voor jullie allemaal en een hele zonnige toekomst gr

 4. Joke en Ja Buij
  Gepost op: 18 juli 2016
  foto collage

  Een hele mooie vakantie,geniet ervan!

 5. Annelies van Breukelen
  Gepost op: 18 juli 2016
  foto collage

  Wat een schrik voor Jelle Pepijn en jullie. Heerlijk dat jullie een fijne zondag hebben gehad. Fijne vakantie allemaal!

 6. Yvonne
  Gepost op: 18 juli 2016
  foto collage

  Geniet van en vooral met elkaar!!

 7. Janny Jager
  Gepost op: 18 juli 2016
  foto collage

  Wij zijn blij dat het goed gaat en dat jullie na zo’n eneverend jaar weer het ,,gewone” leventje kunnen oppakken, zover dat mogelijk is. Geniet van een fijne ontspannende welverdiende vakantie allemaal!!! Veel geluk saampjes!

 8. Justine smit
  Gepost op: 18 juli 2016
  foto collage

  Wat schrijf je toch leuk en mooi! Ik geniet van al je verhalen, tranen rollen altijd over mijn wangen, wat zijn jullie allemaal sterk!
  Zo fijn dat het met Madelief goed gaat, nu moet Jelle Pepijn ook weer opknappen en dan kunnen jullie heerlijk van deze zomer genieten.
  Heel veel geluk met zijn allen!

Deze website is ontwikkeld en ontworpen door Bens