vogeltje
foto collage

Verdrietig

10 augustus 2016 | Door: Suus

Een prachtige blauwe hemel ondanks dat ze zo’n herfstachtige dag voorspelden. Jij speelt buiten in de tuin met je Elsa jurk en pruik op alsof er niks aan de hand Is. Voor jou is er ook niks aan de hand. Mama heeft je nog niet verteld dat Floor overleden is…

De ontzettend lieve kleine sterke prinses Floor is vanmorgen naar de sterren gegaan. Naar de hemel, waar ze na een heel lange tijd eindelijk weer kan dansen, kan huppelen…

Niet te beschrijven hoe verdrietig wij zijn, want je kunt het nog zo mooi omschrijven de waarheid is bitterhard. Floor is er niet meer. De familie van Floor is niet meer compleet.

“Dat is echt heel erg hè mam” zei je zus vandaag. De hele nacht is ze wakker geweest. Een beetje buikpijn zei ze vanmorgen en pas later vertelde ze dat ze zo bang was en verdrietig.

Dankbaar moeten we zijn (en zijn we ook. Heel erg)  zeggen mensen om ons heen. Opgelucht dat het klaar is horen we regelmatig.  Onbegrip krijgen we maar af en toe. Gelukkig want dat doet pijn. Achter je rug om moeten horen dat mensen het heel oneerlijk vinden dat wij Madelief wel mee naar een speciale avond mochten nemen terwijl zij een oppas moesten regelen voor hun kind.

Of… zij krijgen wel een hele hoop leuke uitjes!

En wat?  Slaapt ze nog steeds niet op haar eigen kamer? Dat is toch niet gezond?

De uitleg? Je bent bang heel bang. Bang dat mama bij je weggaat, bang dat je weer ziek zal worden.

Laatst stond je in de badkamer en zei ” papa, ik wil geen kanker meer krijgen hoor. Ik wil ook geen chemo meer. En ik hoef toch niet naar de hemel?” Dan breekt je hart.  En het frustrerende van alles is dat we niks kunnen doen. We kunt niks beloven alleen maar hopen.

Zo nu en dan proberen we je op je eigen kamer te laten slapen. Want wat zou dat een grote fijne normale stap zijn. Naar school, slapen in je eigen bed een beetje los komen van ons…

Heel enthousiast ga je dan heen. Ik dek je toe,  geef je een dikke kus maar binnen 1 minuut gil je het meestal al uit. Mama!!! Wil je me halen? Ik ben bang! Je slaapt nog steeds met jouw hand in de mijne, nog steeds met jouw gezicht dicht tegen mijn gezicht aan.

Is dat erg of raar? Ik vind van niet. Ik vind het heel erg begrijpelijk en weet zeker dat iedereen die weet wat er allemaal bij komt kijken als je als klein meisje meemaakt wat jij hebt meegemaakt dat zal beamen.

Met alle liefde ruil ik onze situatie om. Ga ik weer heerlijk onbezorgd aan het werk, breng ik je “gewoon” naar een lieve oppas en blijf thuis zitten ipv een uitje te doen die we aangeboden krijgen omdat jij zoveel meegemaakt hebt en misschien over een jaar niet meer bij ons bent maar ik denk dat er geen mens is die met ons wil ruilen…

Ik ben afgedwaald, mijn verdriet om Floor heeft het vandaag even gewonnen van mijn normale insteek geen aandacht schenken aan negativiteit.

Mijn hart huilt ik ben bang, boos , verdrietig en tegelijkertijd dankbaar omdat ik het voorrecht heb gehad om Floor en haar familie te mogen leren kennen.

Langs deze weg wil dan ook Ingrid, Jeroen, Marije, Jasper en Jurre heel veel sterkte en kracht wensen. Voor nu maar eigenlijk voor altijd…26 reacties geplaatst

 1. Jolanda Dijkstra
  Gepost op: 11 augustus 2016
  foto collage

  Wat een heel erg naar bericht voor jullie en ook voor haar ouders . Moeilijk om het aan Madelief uit te leggen , maar misschien wel nodig . Anders gaat ze later denken dat het heel eng is en dat is ook niet goed . Gelukkig vermaakt Madelief zich goed en het is heel normaal dat het bedritueel nog niet verandert is . Ze heeft veel mee gemaakt en dat vergeet zij niet . Lekker blij zijn dat ze zo veel leuk uitjes heeft , dat is alleen maar goed , wat een ander ook zegt . Probeer te blijven genieten van alles wat goed gaat , is ook lekker voor het hele gezin .Ik vind jullie zo sterk en ik heb echt bewondering voor jullie . Veel sterkte .

 2. Dieuwke
  Gepost op: 11 augustus 2016
  foto collage

  Wat ontzettend erg dat je grootste nachtmerrie zo dichtbij is geweest, is en ook zal blijven… Mooie woorden voor het meest gruwelijke wat je maar bedenken kunt en helaas niet hoeft te bedenken omdat het dus echt dichtbij is… Ook jou en jullie wens ik veel sterkte, liefs, warmte en kracht toe. Verder weet ik het ook niet… Stil van. Speel en geniet Madelief en ik hoop toch zo van harte dat Floor dat nu ook weer kan doen, ergens…
  Dieuwke

 3. Thea Mertens
  Gepost op: 11 augustus 2016
  foto collage

  Lieve familie van Madelief…ik gun jullie alle uitjes van de wereld…wat heb ik vaak stil zitten huilen als ik de verhalen van jullie las. In 1971 lag er een klein dapper meisje in het ziekenhuis met kanker. Het was voor mij de eerste keer dat ik hier mee werd geconfronteerd. Wat heeft dat arme meiske veel meegemaakt…Zij Bea is voor mij een held, zij heeft net als Floor de zurig verloren….Madelief gaat goed enben ontzettend trots op haar en haar familie. Laat iedereen maar kletsen zijn vaak zelf de grootste jankerds..Gun jullie een hele mooie vakantie toe…warme groet Thea

 4. Paula
  Gepost op: 11 augustus 2016
  foto collage

  Ik wens jullie alle geluk van de wereld toe.Dat de oma van Madelief net zo mag genieten als ik van mijn kleinkind,die net zo oud is als Madelief.
  Hele fijne mooie jaren met jullie gezin

 5. Pauline Oskam
  Gepost op: 11 augustus 2016
  foto collage

  Lieve allemaal , probeer jezelf te blijven en van de 5.000.00 mensen lopen er 10 van die Brul koeien rond . Lekker bij papa en mama slapen . Pak die leuke uitjes maar aan en geniet met en van elkaar .alles heeft zijn tijd nodig Lieve Suus en alles gaat weer goed komen .
  Geef het negatieve geen aandacht maar de mensen die jullie allemaal positieve energie sturen .daar moet je het van hebben . Ik begrijp het verdriet rondom lieve Prinses Floor en daar hebben jullie nu even genoeg aan . En geen gezeul van domme mensen . Kom op hoor en wij gunnen jullie alles . Alles wat jullie gezin te goede komt . Dikke k nufff….. Liefs Pauline Oskam .

 6. gina
  Gepost op: 11 augustus 2016
  foto collage

  Het Is Heel VERDRIETIG Allemaal En ONEERLIJK Omdat Jullie Ook De Lieve Floor Zo Goed GEKENT Hebben Je Krijgt Toch N SPECIALE Band Met Elkaar Jullie BEGRIJPEN Elkaar En Hoef Je Elkaar Niks Uit Te Leggen Jullie Moeten Verder Met MADELIEF Hoe En Wat Jullie Samen Doen Gaat Niemand Wat Aan Jullie Moeten Gewoon Lekker GENIETEN Van Elkaar Want De SPANNING Blijft Bij Jullie Ook Nog Heel Lang ZIITTEN Sommige Mensen Snappen Of Willen Het Niet Snappen Dus GENIETEN Van Alle Uitjes Samen In Bed Liggen Gewoon Elk Moment GENIETEN Ik Ben Trots Op Jullie Allemaal Hoor kanjers

 7. Jessica
  Gepost op: 11 augustus 2016
  foto collage

  Pfff met tranen in mijn ogen zitten lezen, sterkte met alles. En diep respect voor hoe jullie met alles omgaan. Mensen die het niet begrijpen zijn gevoelloze en hersenloze mensen.

 8. Jacqueline
  Gepost op: 11 augustus 2016
  foto collage

  Kleine lieve stoere Madelief en dappere ouders. Ik voel de pijn. Hoe ongelooflijk kleindenkend kunnen mensen zijn maar ja die maken dan ook niet zulke ingrijpende levensopdrachten mee. Natuurlijk is er nog de angst en ook al wil deze wegstoppen op zo’n dag als het verlies van Floor zet deze je gevoelens extra op scherp. Ik wens jullie een prachtig leven toe met elkaar…de herinneringen zullen zachter worden maar wegnemen kan je ze nooit. Maar dat hoeft ook niet het is onderdeel van jullie gezamelijk leven.
  Wat maakt tot wie jullie zijn.

 9. Riekie
  Gepost op: 11 augustus 2016
  foto collage

  Via de mama van Floor, ben ik jouw blog gaan volgen…. Ookal ben ik ‘alleen maar’ een internetkennis, wij (ons gezin) hebben ontzettend meegeleefd en zijn ook nu, voor hen, heel verdrietig.
  Sterkte voor jullie om dit intens verdrietige nieuws te moeten vertellen aan Madelief.

  Ook als je niet meemaakt wat jullie meemaken, kan ik vertellen dat ik het heel fijn vind voor Madelief dat jullie het normaal vinden dat ze bij jullie mag slapen. Kleine (en soms grote ook) hebben een papa en mama nodig. Helemaal wanneer dit soort grote omstandigheden aanwezig zijn.

 10. Raimond
  Gepost op: 11 augustus 2016
  foto collage

  De grootste schrik van ieder de deze ziekte van dichtbij meemaakt.
  Onbegrip blijf je houden.
  Veel mensen weten(en kunnen zich niet indenken) Wat we meemaken.
  Die angst,woede,machteloosheid,verdriet,onzekerheid.
  Ben bevoorrechte dat ik veel Kanjers heb leren kennen.
  Maar het verdriet lijkt groter te worden als je de Kanjers hebt ontmoet.
  Nog bezig, in de kontrole fase, schoon of heengegaan.
  Die ontzettend moeilijke tijd, staat getekend op ieders hart

 11. Judith
  Gepost op: 11 augustus 2016
  foto collage

  Wat een respect heb ik voor jullie allemaal. En al die metingen over hoe Jullie met Madelief om gaan en de jaloezie op de ‘leuke’ uitjes en uitzonderingen…..ach…..ik ben zo blij dat ik gezonde kinderen heb die dit soort uitjes niet krijgen. Klinkt gek….maar gelukkig. En fijn dat er voor die mínder gezonde kindjes toch wat georganiseerd wordt. Toppers zíjn jullie.
  Volg je hart!

 12. Marja
  Gepost op: 11 augustus 2016
  foto collage

  Doe wat je ❤️je in geeft… Of te wel luister niet naar andere… Die staan er niet voor zoals jullie… Geniet v d momenten met elkaar… 💋💋

 13. Caroline Horjus
  Gepost op: 11 augustus 2016
  foto collage

  Vreselijk voor jullie om het bericht te krijgen dat een ander kindje is overleden en dan om voor jezelf maar positief te blijven. Daar heb je echt kracht voor nodig ! Zolang Madelief lekker bij jullie wil slapen, gewoon doen ! Als het voor Madelief niet meer nodig is, geeft ze het zelf wel aan. Vreselijk als een ander daar een andere mening over heeft na wat Madelief en jullie hebben meegemaakt. Veel sterkte met jullie verdriet om Floor en geniet van jullie eigen meiske. Dikke knuffel Caroline xxx

 14. Nicole
  Gepost op: 11 augustus 2016
  foto collage

  Wat een vreselijk bericht. Voor de familie van het meisje, maar ook voor jullie.

  Ondanks dat jullie compleet “vreemden” zijn voor mij, heb ik jullie elke dag gevolgd. Ik kan niet geloven dat sommige mensen die opmerkingen maken. Ik wens jullie heel veel liefde en kracht toe, maar vooral heel veel mooie en gezonde jaren met elkaar als gezin.

 15. Mara
  Gepost op: 11 augustus 2016
  foto collage

  Lieve Suus, volg je hart, want dat klopt! Dikke zoenen

 16. Naära
  Gepost op: 11 augustus 2016
  foto collage

  Volg je hart en luister naar je meissie. Alleen jullie als ouders weten wat goed voor haar is en wat ze nodig heeft. Als dat betekent dat ze tot haar 12e bij jullie in bed slaapt, dan is dat zo en koester je dat zolang het kan. Er heeft niemand het recht om daar over te oordelen.
  Het allerergste wat je als ouder kan overkomen is het verlies van een kind, een prachtig meisje zoals Floor moeten ze missen voor de rest van hun leven.. Ik hoop dat ze de kracht vinden om dit enorme verlies te dragen en verder te kunnen voor de jongens. Hun grootste angst is werkelijkheid geworden en ik wens dat jullie dit niet hoeven mee te maken. Dat jullie tot in de eeuwigheid kunnen genieten van jullie prachtige dappere kanjer!

 17. Joke en Ja Buij
  Gepost op: 11 augustus 2016
  foto collage

  Lieve Suus, en Mark, jullie zijn KANJERS!!!

 18. Jessica
  Gepost op: 11 augustus 2016
  foto collage

  Wat heb je dit weer goed verwoord, zoals alle stukjes heb ik bij deze (als moeder zijnde) ook weer met kippenvel en tranen gezeten..
  Ik vind het zo heftig voor jullie, laat iedereen maar praten ze hebben er geen weet van!
  Veel sterkte hoor! We denken aan jullie stoere dappere maar ook nog zo kleine madelief!

 19. Cora van der Bijl
  Gepost op: 11 augustus 2016
  foto collage

  Jeetje pff ik begrijp je en ow wat een vreselijk bericht over Floor ja dan wordt je stil… Echt zoveel respect voor jullie!

 20. Justine smit
  Gepost op: 11 augustus 2016
  foto collage

  Lieve Suus, wat heb je dit weer goed verwoord. Het is vreselijk dat Floor de strijd niet heeft gewonnen maar wel heeft moeten strijden! Ik heb gisteravond al haar blogs gelezen. Zo verdrietig en onvoorstelbaar. Laten we hopen dat ze nu heel gelukkig is en zonder pijn kan zijn.
  Dat Madelief alleen bij jou wil slapen kan ik mij zo heel erg goed voorstellen, jij bent echt zo’n fantastisch lieve moeder, daar wil je toch heel dicht tegen aan liggen.
  Houdt haar maar lekker vast, geniet van elke dag en laat de negatieve dingen niet jouw humeur verpesten, zonde van de energie! Jullie doen het zo fantastisch, blijf zo!
  Heel veel sterkte deze dagen, veel liefs.

 21. Lies
  Gepost op: 12 augustus 2016
  foto collage

  Lieve Suus, blijf bij jezelf. Doe wat je hart je ingeeft. Luister niet naar negatieve berichten. Blijf van elkaar houden. Niemand kan ervaren wAar jullie door heen gaan.
  Ik lees je blogg en heb een enorm respect voor jullie.
  Veel liefs voor jullie

 22. Heidi
  Gepost op: 12 augustus 2016
  foto collage

  Jullie doen het fantastisch! Laat nooit iemand je iets anders wijsmaken! X

 23. pia
  Gepost op: 12 augustus 2016
  foto collage

  Heel veel sterkte met het verlies van Floor. Geniet van de mooie momenten die jullie samen als gezin mogen beleven.

 24. yvonne
  Gepost op: 13 augustus 2016
  foto collage

  Hoi Suus,
  We begrijpen jullie verdriet om Floor…
  Maar vergeet vooral niet, te genieten van jullie eigen kinderen. Madelief zal het ontzettend moeilijk hebben en dat vraagt van jullie ook weer een heleboel. Maar wees bovenal blij dat ze er is en dat jullie die steun mógen en kúnnen geven!
  We blijven meeleven met jullie. Een medaille voor moed, beleid, liefde en trouw!

  Vriendelijke groet,
  Sjaak en Yvon Euser,
  Schagen

 25. Tonny
  Gepost op: 16 augustus 2016
  foto collage

  Wat worden jullie heen en weer geslingerd door alle emoties. Hoop, blijdschap, ongeloof etc. En nu, het verdriet om het verlies van Floor. En…mensen oordelen wel. Altijd weer. Ik denk alleen maar, “je zult het maar zijn”…

 26. Ilse
  Gepost op: 25 augustus 2016
  foto collage

  Met tranen in mijn ogen al jullie verhalen gelezen! Wat een kanjers zijn jullie, maar vooral ook madelief! Lekker blijven doen wat jullie gevoel je ingeeft, en niet naar de buitenwereld luisteren! Jullie meisje heeft al zoveel meegemaakt, dat zal met kleine stapjes vooruit gaan! Nogmaals jullie zijn toppers! En ik duim voor jullie mee dat madelief een mooie toekomst gaat krijgen zonder die rotziekte! ❤️

Deze website is ontwikkeld en ontworpen door Bens