vogeltje
foto collage

Spanning en bijna feest!

10 september 2016 | Door: Suus

Toen je ziek was leek het wel eens of onze wereld stil stond en alleen die van andere verder draaide. Dat is nu niet meer. Ook bij ons gaat alles door. En in een sneltreinvaart.

We zijn de laatste week van de zomervakantie een weekje naar Limburg geweest.  We troffen het enorm met het prachtige weer. Op het park was een zwembad en daar heb je flink gebruik van gemaakt.  Niets was je te gek. Een koprol achterover van een grote speelmat midden op het water. Een grote sprong vanaf de rand zo het diepe in. Uren was je zoet en angst voor water heb je niet.

We hebben je bij thuiskomst gelijk maar opgeven voor zwemles.Waarschijnlijk kun je deze maand nog beginnen.

En je bent naar school geweest! Twee ochtenden al. Van te voren had mama zich zo druk gemaakt. We hebben je voorgelezen uit het boek’ Lisa gaat naar school’ om je voor te bereiden.  We zijn samen een paar keer gaan kijken in de klas van juf Brenda en we hebben het er veel over gehad.

De ochtend van je eerste proefdag zou ik je bewust alleen naar school brengen. Dat leek ons rustiger en beter.

Met een enorme knoop in mijn maag werd ik wakker.  Ik had me op het ergste voorbereid.

Maar jij… Je werd vrolijk wakker. Koos (natuurlijk) zelf je outfit uit. Kletste er vrolijk op los met Roosmarijn.  Je nijntje tas,  die symbool was gaan staan voor het hopelijk ooit naar school mogen gaan, stond klaar. Je hing hem om en stapte parmantig naar buiten. Klaar voor school! Ik dacht nog dat het waarschijnlijk wel zou veranderen als we eenmaal op school zouden zijn en we afscheid moesten nemen maar dat bleek totaal anders.

Je stapte de klas in, wel een beetje verlegen, maar liep zo met juf Brenda mee, ging op de bank zitten. En keek niet op of om!

Ook de tweede keer toen papa je naar school bracht ( want ook voor papa is het een momentje; )) ging het weer heel erg goed. Je hebt geschommeld, gespeeld met een meisje waarvan je de naam niet meer weet, maar je wist nog wel dat ze een heel mooi speldje in haar haar had…

Toen je net ziek was kreeg je een kaart opgestuurd van een mevrouw met allemaal leuke foto’s.

Foto’s  van jou samen met haar dochtertje. Je kende het meisje niet zo goed maar jullie speelde zo schattig samen tijdens het boodschappen doen dat ze er foto’s van maakte terwijl wij moeders samen stonden te kletsen.

Dit was een in juni 2014. Van de vele duizenden kaarten die we kregen vlak na de diagnose sprong deze er voor mij uit. Wat heb ik gehuild en gehoopt tijdens het lezen dat de wens die op de kaart stond uit komen zou.

De moeder wenste dat de behandelingen aan zouden slaan en dat de twee dametjes op de foto toch bij elkaar in de klas zouden komen want dat hadden we destijds besproken.  Het zou toch leuk zijn als…

En nu zit je bij haar in de klas. Ik zag haar naam naast de jouwe staan op de lijst van nieuwe kindjes. Het ontroerende me weer. Yes het is gelukt!!

Op de beide dagen deed je het geweldig. Wat een kanjer ben je toch! Mama was iets minder stoer; )

Eenmaal thuis had je grote verhalen en het liefst wil je elke dag.  Nog twee weken dan mag je…

Eerst maandag naar Utrecht. Naar het Prinses Maxima Centrum voor het 3 maandelijke onderzoek.

Dit keer krijg je geen scans. “Waarom niet?” wordt mij regelmatig gevraagd. Het antwoord is dat het erg belastend is voor kleine kinderen.  Voor elke scan ga je onder narcose.  En elke 3 maanden 2 x onder narcose is veel.

Dit keer krijg je een hart echo, je gehoor zal getest worden en je urine en bloed. In december zal dan wel weer een scan gemaakt worden. En mochten er nu twijfels zijn over de uitslag natuurlijk ook. Er wordt geen enkel risico genomen. Maar hopelijk zullen deze onderzoeken uit wijzen dat je nog steeds schoon bent.

Waarschijnlijk hebben we eind van de week of begin volgende week de uitslag.

En dan…. gaan we je verjaardag vieren! 4 jaar,  dat hadden we anderhalf jaar terug niet meer durven hopen en nu is het dan echt zo ver!

Gisterenavond vroeg je mij of ik iedereen wilde uitnodigingen. Ja natuurlijk wil ik dat zei ik, opa en oma komen, je ooms en tantes, en ik noemde nog een heleboel namen.  ” maar mam” zei je.”Nodig je dan wel ook iedereen uit van de supermarkt?”

Of te wel… Je wilt een groot feest! En dat gaan we ervan maken.

Donderdag 22 september gaat bij ons de vlag uit! Je mag 4 worden! Hopelijk met een goede uitslag maar vieren gaan we het!

Het zal een bijzondere dag worden. “Gewoon” 4 jaar worden! Het is en blijft en wonder…

 

 

 17 reacties geplaatst

 1. Suus Leibbrand
  Gepost op: 10 september 2016
  foto collage

 2. Yvette
  Gepost op: 10 september 2016
  foto collage

  Lieve familie
  Fijn te lezen dat het jullie goed gaat.
  Wat een mooie mijlpaal is dit . Terug in mijn herinnering met onze zoon ( nu 27 jaar) , was het een hele stap . Maar zonder het pad dat jullie in deze anderhalf jaar hebben bewandeld. En terug denkend aan het dagboek journaal , een hele bijzondere mijlpaal. Ik wens Madelief en jullie sterkte dit aankomende ziekenhuis bezoek. Dat de uitslagen net zo mooi mogen zijn , als jullie mooie dochter. Ik wens Madelief het mooiste feest dat ze graag wilt met haar verjaardag. En vooral een hele mooie gezellige kleutertijd.
  Hartelijke groeten . Yvette.

 3. Shirley
  Gepost op: 10 september 2016
  foto collage

  Hallo lieve ouders van madelief
  Ik weet niet of jullie al een taart besteld hebben voor haar verjaardag
  En ik woon in utrecht dus ik weet ook niet of het handig is voor jullie
  Maar ik wil met liefde een fantastische taart maken voor madelief♡
  Ik kan hem helaas niet brengen …
  Dus als jullie willen wees dan zo vrij om me te mailen!
  Hoe dan ook…
  Een enorm fijne dag
  Liefs shirley

 4. Janny Jager
  Gepost op: 10 september 2016
  foto collage

  Lieve ouders en Madelief, wat weer een sterk verhaal.Ik vind het iedere keer weer zo knap, dat je ons lezers weer een kijkje in je emotie’s geeft, alle bewondering. Mijn man is ook ziek, maar er zijn heel veel die ons in de steek laten, omdat ze er niet met om kunnen gaan, maar wij moeten wel. Deze mensen zouden allemaal wat van jou kunnen leren! Wij wensen je weer heel veel goeds voor de toekomst en een fijn en groot feest voor Madelief.En dat ze het zo fijn mag blijven vinden, om naar school te gaan.

 5. Thea Hartgers
  Gepost op: 10 september 2016
  foto collage

  Oh wat ben ik ongelooflijk blij voor jullie!!! Lieve Madelief, geniet van school en geniet van jouw 4e verjaardag. En ik wens jou nog minimaal 80 verjaardagen toe 😘

 6. Dave
  Gepost op: 10 september 2016
  foto collage

  Durf te hopen……
  Toen de rups dacht dat het einde nabij was, werd hij een vlinder.

  Lieve mensen, fijn te lezen dat het goed gaat.
  Ik wens u veel kracht voor de spannende momenten die nog gaan komen.
  Geniet met volle teugen van alle mooie dingen.

 7. Karin
  Gepost op: 10 september 2016
  foto collage

  Lieve Fam en madelief
  Wat mooi om te lezen dat het zo goed gaat
  Ik weet hoe het voelt om de angst te hebben dat je kind het niet red
  Mijn kind werd ziek net voor zijn 5 de jaar
  Tropen jaren noem ik ze maar we werden er zo sterk van ook onze band
  Nu is hij 19 kern gezond en hij doet het onwijs goed
  De angst blijft word wel minder
  Probeer te genieten van elk mom dat madelief geniet
  Ik wens jullie heel veel liefde geluk en gezondheid
  En jouw madelief als exstra een hele drukke gezellige dag als je 4 word met heel veel cadauetjes xxxx

 8. Brenda de Wit
  Gepost op: 10 september 2016
  foto collage

  Hoi Suus,
  Het verhaal over de moeder en dochter bij de supermarkt had je mij al eerder verteld. Toch zorgde het bij het lezen alsnog voor tranen in mijn ogen. (Is dat wat het krijgen van een kindje met je doet? 😉)
  Mij benieuwen of de 2 meiden straks vriendinnetjes worden! Er zitten sowieso veel leuke meisjes en jongens in de klas, dus ze zal het vast gezellig vinden.
  Groetjes van (juf) Brenda

 9. Jolanda Dijkstra
  Gepost op: 10 september 2016
  foto collage

  Gelezen met tranen in de ogen . Van ver zijn jullie gekomen en als gezin het allemaal zo goed gedaan . Ik hoop en duim dat jullie volgende week een heel positieve uitslag krijgen en dat iedere keer weer . Een hele fijne verjaardag voor de kleine vrolijke Madelief met alle mensen die haar lief zijn . Gr

 10. Justine smit
  Gepost op: 10 september 2016
  foto collage

  Ach, wat heb je dit weer fantastisch geschreven. Je bent absoluut de meest lieve moeder die Madelief zich ooit kon wensen.
  Wat zijn jullie met zijn allen door een diep dal gegaan. En nu wordt Madelief 4 jaar oud, een heerlijke verjaardag wens ik jullie toe.
  Probeer er van te genieten, we hopen met zijn allen dat de uitslagen goed blijven.
  Geniet van elk moment , met spanning wacht ik je volgende blog af, de tranen stromen dan weer over mijn wangen, zoals elke keer.
  Heel fijne verjaardag, met alle mensen die je lief zijn.
  🎉💐💕😘Justine Smit

 11. Karin
  Gepost op: 10 september 2016
  foto collage

  Lieve Madelief

  Ik ben blij dat het met jou goed gaat en dat je het leuk vind om naar school te gaan. Heel veel sterkte toegewenst met de onderzoeken en hoop voor jou en je ouders en Familie dat de uitslag goed is.En dat je straks je 4e verjaardag mag vieren en dat het een heel groot feest wordt want dat heb je wel verdiend. Na die moeilijke tijd. En dat je zonder zorgen kan opgroeien en weer een gezond kind kunt zijn. Ik wens je een fijne verjaardag toe en een hele mooie toekomst. Je bent een Kanjer
  Veel liefs 😘
  Karin Ellenbroek

 12. Susan
  Gepost op: 10 september 2016
  foto collage

  Lieve familie

  Er ging bij mij even een golf van emoties door me heen van blijdschap
  Zo mooi hoe ze weer geniet en verder huppelt in haar leven.
  Jullie hebben Madelief door een hele moeilijke periode geholpen.
  Nu lijkt het even andersom. Madelief laat zien hoe goed ze het weer doet,
  en hoe ze weer geniet van haar leven. Dat helpt jullie nu weer om erin te geloven
  dat het echt zo is. Mooi hè…..samen weer op stap .:-)
  Op naar haar vierde verjaardag….met de hele supermarkt. Geweldig….:-)

  Zucht….mooi hè :-)…..

 13. Annelies van Breukelen
  Gepost op: 10 september 2016
  foto collage

  Wat weer een mooi stukje! Wat fijn dat ze het leuk vind om naar school te gaan. Dapper meisje van bijna 4.

 14. Ad Hardeveld
  Gepost op: 10 september 2016
  foto collage

  Geweldig voor jullie dat het allemaal goed is gekomen, wens jullie alvast een hele fijne dag en een knuffel voor Madelief.

 15. Pauline Oskam
  Gepost op: 11 september 2016
  foto collage

  Lieve allemaal ,

  Met tranen die over mijn wangen biggelen van geluk en blijdschap , wat een Kanker is jullie dochter en wat is ze sterk .
  Ik voel jullie emoties en ik begrijp ze ook .
  Lieve Kanjer van een Madelief , heel veel plezier op school en wat heerlijk dat je een mooi haarspeldje ziet , dat je de mensen van de Supermarkt uit wil nodigen . Je ziet als een volwassenen de prachtige wonderen van het leven ,lieve schat ik hou van jou . Dikke knuffel voor Opa Nol hè die ook zo gelukkig is nu hij 65 jaar is geworden en dit te mogen vieren met zijn kleine dappere meisje omdat ook hij zielsveel van je houd Madelief . Dikke knuffeltjes zegt Pauline altijd allemaal voor jou . En nog 6 <3 <3 <3 <3 <3 <3 voor Papa, Mama , Yannick , Yoran , Jelle-Pepijn , Roosmarijn !!! Een heleboel rose hartjes voor jou , dag , dag , zeaai , zwaai lieve dappere vriendin van mij .

 16. Pauline Oskam
  Gepost op: 11 september 2016
  foto collage

  sorry , lieverds ik heb een grove fout geschreven . Hoe kan ik dat verwijderen ? Jullie kennen mij heel goed en weten wat er wel moet staan . KANJER >

 17. Leonie Dekker
  Gepost op: 23 september 2016
  foto collage

  Lieve Suus,

  Ik ben de moeder…

  Bijzonder om in jouw blog te mogen lezen wat onze kaart destijds te weeg heeft gebracht. Misschien nog extra bijzonder dat je bijna twee jaar later uit de bak van de vele duizenden kaarten onze kaart hebt opgezocht. Yes het is gelukt!! Onze wens is dubbel en dwars uitgekomen.

  En Suus ik zal je zeggen, toen ik hoorde dat Madelief bij Isabella in de klas zou komen en hoorde dat ze zelfs op exact dezelfde dagen kwamen proef draaien….ontroerde mij dit ook. Ik dacht precies hetzelfde: Yes het is gelukt!

  Op de ochtend (9 september) dat ze in de kring zaten en jij naast me stond, gierden intern de emoties door mijn lijf…je stond naast me maar ik liet niks merken. Ik keek naar onze dametjes en had een gevoel van Trots. Ik vond het op dat moment lastig om mezelf een houding naar jou te geven, zal ik wel of niet iets zeggen, is het te veel of juist niet, weet ze eigenlijk wel wie ik ben…….de volgende dag las ik je blog…

  Het is vandaag 23 september, de eerste officiële schooldag van Madelief.
  Ik ben dankbaar dat ik je vanmorgen heb gesproken en ik ben Blij dat ik je een dikke knuffel heb gegeven.

  Lieve groeten Leonie

Deze website is ontwikkeld en ontworpen door Bens