vogeltje
foto collage

Grote vakantie!

20 juli 2017 | Door: Suus

‘Hoeveel keer moet ik vandaag naar school mama?’ Een keer Madelief. ‘En de andere kinderen uit mijn klas moeten zij een keer of twee keer?’

Elke dag voerden we dit gesprek. Als je morgenochtend wakker wordt ongetwijfeld weer. De laatste weken vond je naar school gaan leuk maar ook een hele opgave. Maar na morgen is het dan eindelijk grote vakantie. Je allereerste grote vakantie en zoals je ondertussen wel gewend bent van mama vind ik ook dit moment weer heel bijzonder.

Wat hebben we een hoop mooie momenten gehad het afgelopen schooljaar. En wat ben ik mij er steeds bewust van geweest hoe bijzonder het is dat je dit mag beleven. Zoveel lotgenootjes die dat moment helaas niet meegemaakt hebben.

Op jouw eerste schooldag nam ik daardoor niet de tijd om te voelen wat ik voelde. Ik vond van mijzelf dat ik alleen maar dankbaar mocht zijn. Dankbaar dat ik je naar school kon brengen. Dat is het hele jaar zo gebleven.

Kerstdiner op school, carnaval en je allereerste schoolfoto allemaal dingen die ik ontzettend emotioneel vond maar niet of zo min mogelijk wilde laten merken in de klas. Voor alle kleuters in groep 1 was het de eerste keer en die moeders waren net zo blij en trots maar toch…

Hoewel ik mijn best deed had juf Brenda het altijd door. Precies op het juiste moment een blik van verstandhouding of even een kort gesprekje. Soms letterlijk zeggen ‘Suus die gevoelens mogen er ook zijn.’ Wat fijn heb ik dat gevonden.

Want eerlijk gezegd vond ik het niet niks om je na al die intensieve maanden van altijd samen zijn los te moeten laten. En daar zijn we allebei nog steeds niet goed in. Regelmatig zeg je dat je mij zo mist als je op school bent en zelfs nu je halve dagen naar school gaat stelde je nog voor of ik je anders na het eten en drinken wilde ophalen omdat het zo lang duurt op school.

We gaan volgende week eens in het ziekenhuis kijken of we daar wat handvatten voor kunnen krijgen. Hoe ik je het beste hierin kan begeleiden. Hoewel ik je altijd met alle liefde in mij help is het soms zwaar. Het lukt je nog steeds niet om zelfstandig te slapen en ook heb je soms moeite met de regels van de klas en het samen spelen met andere kinderen.

En dat doet mij dan ook weer zo’n verdriet. Ik wil zo graag voor jou dat het leven makkelijk is. Dat je overal doorheen fladdert dat je vriendjes maakt maar dat lukt niet altijd even goed.

Gelukkig heb ook jij een heel goede steun aan juf. Waar juf Brenda is ben jij. Ze is elke dag blij je te zien, helpt je als het niet lukt om afscheid te nemen van mama en steunt je waar nodig. Gelukkig is ze ook heel duidelijk, want ook dat heb je nodig. Je laat je zogezegd het kaas niet van je brood eten en bent daar soms weinig subtiel in. Juf helpt daarbij.
Zodra je thuiskomt speel je juf Brenda en je nieuwe slippers zijn natuurlijk hetzelfde als die van juf;) Ik denk dat je juf enorm gaat missen in deze ‘grote vakantie’ maar gelukkig zit je volgend jaar weer bij haar in de klas. Dan in groep 2!

Eerder deze week hoorde we dat in de week na de zomervakantie weer een scan gepland staat maar eerst gaan we vakantie vieren. En wat heb je daar zin in. Elke dag met Senna en Jayla je favoriete buurkinderen spelen achter in de speeltuin. Naar de ijswinkel voor een ijsje en uitslapen want daar is mijn kleine schone slaapster aan toe…11 reacties geplaatst

 1. Tonny
  Gepost op: 20 juli 2017
  foto collage

  Mooi Susan! Fijne vakantie voor jullie!

 2. Dieuwke
  Gepost op: 20 juli 2017
  foto collage

  Een welverdiende vakantie, voor die lieve juf maar ook voor de mini-juf Madelief. Jullie komen er zeker uit hoor samen en met hulp is dat alleen maar fijn!
  Ik hoop dat de vakantie mooie momenten gaat geven om weer op voort te borduren in al wat komen gaat. Spannend blijft het…
  Liefs en een mooie zomer!

 3. Yvette
  Gepost op: 20 juli 2017
  foto collage

  Wat een mooi verwoord jaar! Hoogtepunten voor Madelief en jullie gezin .
  En verdriet om de ouders die hun kindje niet zien opgroeien. Des te waardevoller zijn deze momenten . Nu lekker genieten van een mooie zomervakantie . Fijne vakantie !

 4. Jenny Soeters-Leening
  Gepost op: 21 juli 2017
  foto collage

  Zo ontroerend en inderdaad zo mooi verwoord!
  Voor jullie allen in het gezin, alsook voor de juf, een welverdiende vakantie toegewenst!
  Heel veel plezier van en met elkaar.
  Lieve groeten 💕🍀

 5. Rommy Meurs
  Gepost op: 21 juli 2017
  foto collage

  Wat weer mooi Suus. Op de vroege morgen lees ik jouw verhaal, en moet slikken van wat er steeds weer komt kijken binnen jullie gezin. Ik wens jullie een heerlijke zorgeloze vacantie toe met het hele gezin. Lekker uitslapen en genieten van en met elkaar..dikke knuffel voor jullie allemaal. Maar vooral voor jullie prachtige Madelief…kleine wijsneus ! Heerlijk even niets moeten voor allemaal. Lieve groet Rommy Meurs ❤💋

 6. Jolanda Dijkstra
  Gepost op: 21 juli 2017
  foto collage

  Ik hoop dat jullie kunnen genieten van een heerlijke vakantie met zijn allen . Jullie verdienen het allemaal en hebben het zeker nodig . Fijn dat Madelief bij dezelfde juf terug komt na de vakantie , die zekerheden in het leven heeft ze nodig . En handvatten krijgen via ziekenhuis is een goed idee , je hebt de tijd niet om alles te verwerken . Heel veel sterkte en geniet van jullie gezin .

 7. Tiny Langebeeke
  Gepost op: 21 juli 2017
  foto collage

  Wat weer mooi beschreven , wat is het ook een goede therapie om dat te delen met ons allemaal , wij hopen dat jullie met lieve Madelief een fantastische vakantie mogen hebben met heel veel mooie momenten en belevenissen , wat een geluk dat Madelief in jullie gezin mag opgroeien , we hebben diep respect voor jullie lieve ouders broer,s en zus , al ken ik jullie niet , we leven ontzettend mee , zet ,m op en veel rust en plezier Madelief , groetjes van Kees en Tiny en onze hond Layla een pootje XX

 8. Janny Jager
  Gepost op: 21 juli 2017
  foto collage

  Lieve Suus: wij snappen allemaal hoe dubbel het voor jullie gezin, en voor Madelief moet zijn. Jullie hebben ook zoveel meegemaakt samen, dat is niet zomaar iets! Zo’n kindje als Madelief heeft in haar jonge leven al zo’n strijd moeten leveren met jullie aan haar zijde. Geen wonder dat ze je aan haar zijde wil houden: dat is,en jij bent haar zekerheid! Wij hopen dat jullie kunnen genieten van een welveerdiende ontspannen vakantie, en dat er super-uitslagen komen met de scan!!!!! Lieve groetjes uit Friesland.

 9. Caroline Horjus
  Gepost op: 21 juli 2017
  foto collage

  Geniet met een grote G van jullie zomervakantie !!

 10. Verony
  Gepost op: 21 juli 2017
  foto collage

  Geniet van jullie vakantie,dik verdiend.

 11. Brenda
  Gepost op: 21 juli 2017
  foto collage

  Wauw, wat een enorm compliment!! Ik heb echt een heerlijk jaar gehad en daar heeft Madelief flink bij geholpen! (En haar moeder ook!)
  Daar gaan we volgend jaar ook weer voor. Maar eerst een heerlijke, lange vakantie met hopelijk veel fijne momenten.

  Lieve groetjes van juf Brenda

Deze website is ontwikkeld en ontworpen door Bens