vogeltje
foto collage

Kerst

26 december 2016 | Door: Suus

Je ligt nog heerlijk naast me te slapen. Je hebt het nodig want je bent niet lekker. Sinds kerstavond heb je koorts. Weer koorts. Gelukkig hebben we nu zo vlak na de scan iets meer vertrouwen dat het een griepje is maar helemaal rustig zijn papa en mama er niet onder.

Je hebt nu kerstvakantie. Daar was je echt aan toe. De laatste weken van school was je echt heel erg moe.
Je humeur had er aardig onder te lijden en juf Brenda had af en toe strijd met je omdat je behoorlijk koppig en eigenwijs kunt zijn. Dat heb je duidelijk van je vader πŸ˜‰ Jij vindt juf Brenda echt heel erg lief. Je was van de week zo trots aan het vertellen dat je nu ook bij juf op schoot durft te zitten.

Met mama gaat het de afgelopen periode minder. Komt dat doordat je af en toe zo kwakkelt met je gezondheid en dat enorm veel angst losmaakt of zal het toch te maken hebben met het feit dat er zoveel gebeurd is de afgelopen twee jaar en dat er nu ruimte is voor verwerking.

Ik ben begonnen met het opschrijven van jouw en een beetje ons verhaal. Dat houdt in dat ik regelmatig terug duik in de tijd en alles herbeleef. De eerste keer was al heftig maar deze tweede keer valt me net zo zwaar.

Het schijnt erg goed voor mijn verwerking te zijn en in de toekomst hoop ik dat jij er ook nog iets aan hebt. Het doel is om het boek uit te brengen maar of dat ooit gaat lukken is een tweede. Eerst maar even afmaken.

Ondanks dat je de laatste weken zo moe was en niet altijd even fit gaat het wel goed met je.

Zwemles bij badmeester Ed vind je geweldig! ‘Mam! Badmeester Ed is zo cool!

Gister hebben we kerst gevierd met Opa Cees en oma Charlotte met je ooms en tantes en je neefje en nichtjes. Vandaag met oma Greet en de rest van de familie. Daar zal het gemis van opa Nol erg aanwezig zijn.

Oud en nieuw vieren we thuis en 1 januari gaan we net als vorig jaar in Amerika afspreken met de ouders van vriendjes Pepijn, Jules en Floor.
Wat zullen we daar de aanwezigheid van Floor gaan missen maar met alle liefde van het gezin van Floor zullen we heel dichtbij haar zijn.

We kijken terug op een bijzonder zwaar jaar lichter gemaakt door mooie momenten.
Het jaar waarin je de laatste behandeling kreeg.
Het jaar waarin we terug kwamen uit Amerika.
Het jaar waarin de angst groter lijkt dan ooit te voren of het goed blijft gaan.
Het jaar waar we afscheid moesten nemen van teveel heel jonge kinderen en van je opa.
Maar ook het jaar waarin je 4 werd. Je hebt voor het eerst kunnen afspreken met een vriendje dat niet ziek was. Maar “gewoon” met een klasgenootje.
Je op zwemles ging, er vlechtjes in je ‘nieuwe haren’ konden en je de “r” leerde zeggen.

Oudjaarsavond ben ik altijd emotioneel dit jaar zullen onze gedachtes uitgaan naar alle ouders, broers en zussen die zonder hun geliefde broertje of zusje het nieuwe jaar in gaan. En wensen hun ongelooflijk veel kracht.

Wij denken aan opa Nol die hopelijk Floor gevonden heeft in de hemel en een oogje in het zeil houdt…

Madelief je bent ondertussen wakker geworden dus we gaan ontbijten want waar wij grote toekomstwensen hebben voor jou was jouw enige wens kerstontbijten met ‘kerstmannenboter’16 reacties geplaatst

 1. Danielle
  Gepost op: 26 december 2016
  foto collage

  Lieve suus,
  Je weet me te vinden. Ik redigeer je schrijven met liefde! Geniet van de dag! X daan

 2. Ellie van Berkel
  Gepost op: 26 december 2016
  foto collage

  Hoi Madelief wat mooi om te horen dat het goed met je gaat
  Alleen jammer dat je nu een beetje last van de griep krijgt
  Hopelijk gaat die snel weer weg en voel je eigen snel weer beter
  Ik wil jou en je ouders en iedereen die van je houd
  Een fijne tweede kerstdag en een gelukkig en gezond 2017 toewensen
  Groetjes van Ellie

 3. petra zwaan
  Gepost op: 26 december 2016
  foto collage

  Lieve Suus,

  heel veel liefde en kracht voor het nieuwe jaar!!

  dikke kus

 4. Karin
  Gepost op: 26 december 2016
  foto collage

  Lieve fam wat een mooi stukje tekst
  En tja verwerken kost tijd vertrouwen terug winnen ook
  De angst als je kind zo ziek is geweest is zo logisch en zo herkenbaar
  Geniet van het leven van alle mooie momenten
  Alle kinder ziektes komen tussen tussen 4 de en 5 jaar dan is het ergste dat neem niet weg dat je natuurlijk angst heb
  Ik wens jullie gezinnetje heel veel kracht en een geweldig 2017 toe

 5. erna
  Gepost op: 26 december 2016
  foto collage

  Hou moed moeder je hebt zelf ook zoveel meegemaakt en angst komt altijd eerst naar boven. Vertrouwen dat is moeilijk maar dam moet je leren in de loop van de tijd. Probeer meer rust momentjes te nemen voor je zelf het is moeilijk met een druk gezin maar probeer het. Geniet van de dagen en het oud en nieuw. Wij wensen jullie veel kracht en steun ook al is het met wat woorden ze zijn gemeend. Lieve groetjes van een volg oma ERNA

 6. corrie groen
  Gepost op: 26 december 2016
  foto collage

  Lieve suus wij wensen je dat het allemaal goed mag gaan en een heftig jaar mogen afsluiten met veel liefde en geluk dikke knuffel van buurman Arie buurvrouw corrie

 7. Fenna Rozenga
  Gepost op: 26 december 2016
  foto collage

  Lieve allemaal, het is zo goed te begrijpen dat meet een beetje koorts bij jullie de schrik terug komt. Ik wens jullie alle beterschap, sterkte en geluk in het nieuwe jaar😘😘😘

 8. Jolanda Dijkstra
  Gepost op: 26 december 2016
  foto collage

  Geef je zelf de tijd om het te verwerken , die heb je echt nodig . Goed dat je het allemaal opschrijft , heeft mij ook door veel moeilijkheden heen geholpen . Misschien heeft Madelief ook wel een beetje gezonde stres voor de kerst , het is natuurlijk allemaal veel bewuster dan vorig jaar . Neem lekker de rust met het hele gezin en onderschat je zelf niet . Een lichaam geeft altijd grenzen aan . Ik wil jullie bij deze graag een heel Goed en Gezond 2017 toewensen met alleen maar positieve ervaringen . Groetjes

 9. Yvette
  Gepost op: 26 december 2016
  foto collage

  Lieve Moeder Suus.
  Wat een schrijf je weer een mooi stuk gevoel neer. Met een brok in mijn keel lees ik het voor de tweede keer Door. Angst is een ongrijpbaar gevoel. Zal het slijten ? Nee , weet ik . Maar het zal anders gaan voelen . Ik wens jullie mooie dagen , met dierbare herinneringen aan hen die niet meer lijfelijk aanwezig zijn , maar die Door jullie herinnering levend worden gehouden. Hoop dat de griep geen grip op Madelief gast krijgen en jullie nog een mooie gezellige tweede kerstdag hebben met elkaar . Wens jullie een gezellige jaarwisseling en een mooi 2017 !!!
  Hartelijke groeten Yvette.

 10. Monica van der Putten
  Gepost op: 26 december 2016
  foto collage

  Ieder stukje wat over je geschreven wordt lees ik. En ieder stukje maakt iets bij me los. Dat is al vanaf de eerste kaart die ik via een fb-oproep naar je stuurde. Sinds die dag zijn hier de noveenkaarsen niet meer uit geweest. Wat jullie meemaken is een verhaal apart en zo aangrijpend. Ik heb jullie nooit ontmoet, maar hou van jullie allemaal. Jullie hebben een speciaal plekje in mijn hart! Hou vol, heb er geloof en vertrouwen in, mooie tijden van genieten breken aan. Dikke knuffel voor allemaal xxx

 11. Lidy
  Gepost op: 26 december 2016
  foto collage

  Lieve familie,

  Met een brok in de keel lees ik het zoveelste bericht van jullie. Wat hebben jullie een moed. Hoe begrijpelijk is het dat ieder griepje of wat er ook op lijkt jullie bij de keel grijpt en bang bent voor wat er komen gaat. Ik denk dat die angst nooit echt over gaat. Zoveel mooie woorden die door andere geschreven worden kan ik niet herhalen ik ben niet goed in de pen maar ik denk eigenlijk wel iedere dag aan jullie hoe zwaar het moet zijn om positief te blijven.
  Ik wens jullie heel veel kracht, liefde en sterkte toe voor het komende jaar en blijf er in geloven dat het goed blijft gaan met Madelief. Veel liefs Lidy

 12. Rommy Meurs
  Gepost op: 26 december 2016
  foto collage

  Wat begrijp ik dit goed Suus de angst, en het allemaal verwerken van wat jij als moeder hebt meegemaakt. Je gezinnetje draaiend weten te houden…de grote zorg om Madelief…dit is wel heel veel mama Suus…En dan altijd weer opnieuw die angsten, koorts..een griepje..alles telt mee ! Het v er relies van Opa Nol…alle verdrietjes die jullie moeten delen met elkaar. Ik hoop Suus dat 2017 voor jullie allen betere tijden brengt. En ik weet het…er Blijft voor jou als mama die vredelijke onzekerheid..dikke knuffel Suus, je bent een geweldige moeder…de zorgen om haar liefsten is zoals het heet: moederliefde…veel liefs van mij.😘

 13. Janny Jager
  Gepost op: 27 december 2016
  foto collage

  Natuurlijk slaat bij jullie extra de schrik om jullie hart, als er koorts komt, bij Madelief. Na alles wat jullie meemaken, is dat een logisch gevolg,en ik denk dat dat zal blijven. Ik denk dat iedereen met een ernstig zieke in hun midden dit zal hebben, en ik hoop voor jullie, dat zulke tijden zo weinig mogelijk voorvallen, en dat Madelief, lekker van haar Kerst-vakantie kan genieten en tot rust kan komen. Het is voor zo’n kleine meid altijd ook een indrukwekkende maand. Sterkte voor jullie gezinnetje en veel gezondheid en voorspoed voor het komende Nieuwe Jaar!!!!!!!!

 14. Justine smit
  Gepost op: 27 december 2016
  foto collage

  Lieve Suus, ik ben weer stil en verdrietig, wat een ontzettend groot ontzag heb ik voor jou en jullie. Je schrijft het met zoveel liefde op, je raakt telkens weer die snaar.
  Ik hoop en wens dat jullie een heel fijne tweede kerstdag hebben gehad en dat de koorts weer wat gezakt is. Al het goeds voor 2017, blijf die fantastisch lieve moeder en heb vertrouwen in de toekomst. Heel veel geluk en liefs, Justine

 15. rita
  Gepost op: 27 december 2016
  foto collage

  heel veel sterkte hoor allemaal en lieve madelief word maar snel weer beter!!!

 16. Maaike Temel
  Gepost op: 29 december 2016
  foto collage

  Zo herkenbaar onze Nia iets meer dan een jaar schoon maar met koorts en pijntjes zit het mij niet lekker 9 januari weer de MRI scan urine leveren wij morgen in zodat alles in een keer binnen is
  Ik wens jullie een gezond 2017 toe

Deze website is ontwikkeld en ontworpen door Bens