vogeltje
foto collage

Rode hakjes

6 juli 2017 | Door: Suus

Op je knalrode hakjes met witte stippen die je gekregen hebt van onze lieve buren die naar spanje geweest zijn loop je door de gangen van het ziekenhuis. Je tule rokje beweegt mooi met elke beweging mee. Ik kan het niet helpen om elke keer weer verliefd op je te worden als je zo naast me loopt.

Dit keer was het een controle afspraak bij de kno-arts. Niks spannends maar toch roept het allerlei emoties op.
Ook in Hoorn liggen veel herinneringen.

Terwijl jij aan het spelen bent in de wachtruimte van de poli, pak ik mijn mobiel. Een berichtje van een lotgenootouder. Ze had de dames van de stamcelaffarese gesproken en die zagen je staan op de voorkant van het tijdschrift voor kinderkanker. Ze waren zo blij dat het goed met je gaat. Wat lief! Ik reageer terug en vertel haar eerlijk dat ik heel veel hen denk maar geen woorden weet om ze te steunen. Hun zoon knokt voor de tweede keer tegen neuroblastoom.

Jij kletst ondertussen vrolijk over van alles en nog wat. Vraagt voor de zoveelste keer waar jij lag in dit ziekenhuis en zoekt bevestiging bij mij. ‘Mam, ik hoef toch nooit meer hier te slapen? Want ik ben beter! Toch?’

Ondertussen lees ik berichten van andere lotgenootouders. De een in angst voor uitslagen die komen, de ander intens verdrietig omdat er allemaal mooie dingen gebeuren en hun jongste kind die niet meer meemaakt. Weer een ander in spanning vanwege de kwakkelende gezondheid van hun kind.

‘Madelief Boon’

We zijn aan de beurt. Even los weken van de emoties die ik voel en over tot de orde van de dag.
‘Heeft ze wel vaker een gehoortest gehad?’
Ik wil vertellen dat je vanwege de chemo inderdaad al een paar keer een test gehad hebt. Toch doe ik het niet. Je zit hier nu voor het eventuele vocht achter je trommelvliezen.

Nadat de test geweest is gaan we naar de arts. Alles ziet er goed uit. Iets gehoorverlies maar niet zoveel dat je daar hulpmiddelen voor nodig hebt. Fijn!

Na een afspraak met de arts wandelen we samen het ziekenhuis weer uit.

In de auto vertel je dat je als je later groot bent je op het podium wil gaan dansen. Goed idee Madelief dat past bij je. Ik word je grootste fan!

Onderweg stoppen we nog even bij een kledingzaak om een mooi jurkje voor je uit te zoeken. Je broers hebben hun diploma-uitreiking.
Geweldig wat zijn we trots op Yannick en Yoran! Ondanks alles wat ze meegemaakt hebben en het feit dat ze 7 maanden school gemist hebben hebben ze toch maar mooi hun diploma gehaald.

Thuis ruim ik de spullen op die elke dag verzamelt worden door ons allemaal en zie het tijdschrift Attent weer ligging.

De foto op de voorpagina is prachtig. De vrolijke kleuren van de kanjerketting maken het een opgewekte speelse foto. Toch kan ik het niet helpen om elke keer als ik dat blad zie een vreemd gevoel te krijgen.
Mijn kind op de cover van een blad voor kinderkanker.
Mijn kind wat nu door het leven gaat als een normale kleuter waar niemand iets aan ziet. Die nog steeds schoon mag zijn en jeetje wat zijn we daar dankbaar en dolblij mee maar dat neemt de angst nog niet weg.

Je zult toch altijd mijn zorgenkindje blijven…6 reacties geplaatst

 1. Rommy Meurs
  Gepost op: 6 juli 2017
  foto collage

  Wauw wat weer een mooi en liefdevol berichtje.. jullie kleine meid ziet er prachtig uit….maar begrijp je achterliggende gedachte. Die rot angst die blijft bepalen voor jullie als ouders. Gefeliciteerd met jullie twee kanjers. Het is ze toch maar gelukt ! Ik hoop dat jullie een zorgeloze zomer zullen hebben met elkaar ! Madelief met haar Spaanse schoentjes en tule rokje…ik heb ook de geweldig mooie foto gezien met haar lange kralenketting. Ja dat is dan even slikken, het dappere meisje wie ieders hart heeft gestolen. Dikke knuffel voor jullie…maar speciaal voor Madelief 💋❤

 2. Janny Jager
  Gepost op: 6 juli 2017
  foto collage

  Lieve Suus, wat weet je ons toch weer in ons hart, te raken, met je stukjes.Ik kijk er altijd naar uit, om te weten hoe het met jullie gaat. Natuurlijk had je dit nooit gedaan, als Madelief niet ziek was geworden. Maar we wensen jullie hele gezinnetje weer een onbezorgde tijd toe, en heel goeds, en tijd om te genieten van de zomer.alle liefde van hier!

 3. Dieuwke
  Gepost op: 6 juli 2017
  foto collage

  He wat kan je toch beeldend schrijven, ik zie Madelief echt voor
  Me met haar schoentjes…
  En inderdaad liever niet op zo’n tijdschrift… sterkte en toch ook een hele fijne zomer met jullie knappe kinderen! Liefs

 4. Lidy
  Gepost op: 6 juli 2017
  foto collage

  geen woorden alleen maar tranen in mijn ogen. Wat heerlijk toch dat het zo goed gaat, maar zo begrijpelijk je angst.

 5. Marjon
  Gepost op: 6 juli 2017
  foto collage

  Wat kun je prachtig schrijven Susan, het ontroert me telkens weer opnieuw. Maar ik ben zo blij dat het nu zo goed met haar gaat en ze gewoon kleuter mag zijn💕💋

 6. Joke en Ja Buij
  Gepost op: 8 juli 2017
  foto collage

  😘

Deze website is ontwikkeld en ontworpen door Bens