vogeltje
foto collage

Weer naar school

5 september 2017 | Door: Suus

Na zes heerlijke vrije weken waarvan je tot de laatste dag genoten hebt is school sinds maandag weer begonnen. Alle drie je broers en je zus zijn begonnen op een nieuwe school. En jij zit nu in groep 2.
Met je blauw-wit gestreepte truitje, korte spijkerbroekje, losse wapperende haren stapte je maandagmorgen dol enthousiast op je knalroze fietsje. Nadat je hem in het fiestenrek gezet had werd je al wat stiller en eenmaal in de kring zei je niks meer. Je zwaaide verlegen naar me toen ik weg ging maar kwam enthousiast weer uit school. Je gaat vanaf nu net als alle kinderen twee keer naar school want “dat hoort in groep 2”. Wat ben je blij dat je juf Brenda weer elke dag ziet en je vriendinnetjes.

Toen ik je vanmorgen uit school haalde gebeurde er voor mij iets heel bijzonders. Je rende voor het eerst met een glimlach op je gezicht naar me toe uit school! Dat had je nog niet eerder gedaan. Meestal keek je een beetje nors en rennen deed je al helemaal niet omdat je zo moe was. Het gaat dan ook heel erg goed met je.

Op vakantie hadden we de draagzak en kinderwagen mee maar de kinderwagen hebben we helemaal niet gebruikt en de draagzak ook maar een enkele keer. Je hebt behoorlijke afstanden gewandeld langs de Franse westkust.

Morgen kun je niet naar school want je moet naar het ziekenhuis. De drie maanden zijn al weer om dus het is weer tijd voor onderzoeken. Dit keer krijg je een MRI-scan en wordt je bloed en urine gecontroleerd. De scan vindt rond het middaguur plaats en omdat je daarvoor onder narcose moet kun je niet eten tot die tijd. Maar zei je: ‘dat is niet erg hoor mam, ik wacht wel tot ik wakker ben, dan eet ik op mijn bed een broodje met hagelslag, nee pindakaas of nee, ik weet het al met worst!’

Ondanks dat je voor mij altijd mijn kleine Madeliefje zal zijn word je toch al ontzettend groot en wijs. Over ruim twee weken mogen we je verjaardag vieren. Vijf jaar! Je hebt er zo’n zin in! Voor het eerst trakteren, de klassen rond en dan ’s middag thuis het grote feest. ‘Komen dan weer alle mensen op mijn verjaardag mam?’ Vast wel hoor lieverd!
‘En mam, ik vraag oorbellen, een slot met een sleutel voor op mijn fiets en een Go Pro, want dan kan ik vloggen en dan zet jij het toch op YouTube?’

Hoe kom je aan die wijsheid? Je kijkt graag naar de vlogs van de Bellinga’s een familievlog met een kindje van ongeveer jouw leeftijd. Je vind het zo leuk dat wil jij ook.

Papa en mama gaan nog even goed nadenken over jouw grootse YouTube plannen en hopen in de eerste plaats dat we je verjaardag met een goede uitslag van de onderzoeken kunnen vieren. Want een groter kado kunnen wij niet wensen…12 reacties geplaatst

 1. Jan Steltenpool
  Gepost op: 5 september 2017
  foto collage

  Weer mooi geschreven Suzan, uiteraard hopen wij dat de uitslag goed is. Groetjes van ons.

 2. Dieuwke
  Gepost op: 5 september 2017
  foto collage

  Wat heerlijk dat de vakantie fijn was en dat Madelief zo goed gestart is op school! Bijna 5, al een hele dame, heel wijs, maar gelukkig ook nog echt een kleuter! Laat het een verjaardag worden met alles er op en er aan! Inclusief dus toch weer die helaas niet vanzelfsprekende opluchting. Wat spannend weer… sterkte! Liefs

 3. Justine
  Gepost op: 5 september 2017
  foto collage

  Oh, wat is dat goed te lezen dat ze zo blij naar je toerende uit school.
  Voor andere ouders zo gewoon, voor jou zo bijzonder. Ik hoop dat ze zal blijven rennen en dat jij zo mooi en lief blijft schrijven over jullie mooie meisje.
  Het lukt je altijd weer om de tranen over mijn wangen te laten lopen.
  Ik heb een mateloze bewondering voor jou en jullie en wens jullie heel veel succes toe morgen weer in het ziekenhuis.
  Heel veel liefs.

 4. Marjon
  Gepost op: 6 september 2017
  foto collage

  Wat ontzettend fijn om te lezen en wat weer bijzonder mooi geschreven😍 en we duimen voor de goede uitslagen!!

 5. Marije
  Gepost op: 6 september 2017
  foto collage

  Lekker ding is ze ook…. succes vandaag

 6. Jolanda Dijkstra
  Gepost op: 6 september 2017
  foto collage

  Veel sterkte voor vandaag en wat heerlijk dat jullie kleine meid zo genoten heeft van de vakantie .

 7. Rommy
  Gepost op: 6 september 2017
  foto collage

  Ja Suus de mooie vacantie weer voorbij en alles draaid weer gewoon door. Alleen dat jullie voor een spannende tijd staan. Altijd weer die stress dat het met zich meebrengt. Sterkte voor jou…sterkte voor allemaal. En wat fijn dat ze wederom met plezier naar school gaat.
  Kleine dappere griet, ze is van alles op de hoogte…kijk er naar uit op you tube….zou wel geweldig zijn. De kleine wijsneus !
  Ik heb weer genoten van je mooie berichtje op de vroege morgen. Sterkte voor wat komen gaat….dikke knuffel ❤😍

 8. Fenna Rozenga
  Gepost op: 6 september 2017
  foto collage

  Weer prachtig geschreven heel veel succes vandaag, en ik duim voor een goede uitslag!!!

 9. Danielle
  Gepost op: 6 september 2017
  foto collage

  ‘May your wish come true!’En ik wens ondertussen met je mee. Lfs. Daan.

 10. Joke en Ja Buij
  Gepost op: 6 september 2017
  foto collage

  Sterkte weer!😘

 11. rita
  Gepost op: 7 september 2017
  foto collage

  sterkte hoor we hopen met jullie mee voor een goede uitslag

 12. Else
  Gepost op: 8 september 2017
  foto collage

  Ik wens jullie het aller aller allerbeste toe !!!!!

Deze website is ontwikkeld en ontworpen door Bens