vogeltje
foto collage

Weet ik veel

26 april 2015 | Door: Suus

Een paar weken terug belde mijn vader met de vraag of ik op een vrijdag  rond 11.00u thuis zou zijn, ( dat was op dat moment ook pas over twee weken) want hij had een afspraak en daarna wilde hij even langskomen. Mijn standaard antwoord is tegenwoordig dat ik hoop dat ik thuis ben, aangezien er altijd een onverwachte ziekenhuis opname kan zijn.

Maandags vroeg Arnoud of hij diezelfde vrijdag , rond 11.00 u langs kon komen. Arnoud komt niet heel vaak langs dus ik dacht nog,  er is toch niks aan de hand. Nee hoor ik hoefde me geen zorgen te maken.

Die woensdag werd Madelief helaas weer opgenomen in Hoorn in het ziekenhuis. Dus ik had Arnoud een berichtje gestuurd dat we niet thuis waren. Vrijdagochtend  kreeg ik een berichtje van hem dat hij toevallig in het ziekenhuis moest zijn en dan evengoed langskwam. Hij heeft toch vast iets heel belangrijks te vertellen dacht ik nog.

Rond half 11 kwamen mijn vader en moeder binnen. Keurige kleding aan en mijn moeder was overduidelijk naar de kapper geweest en het eerste wat ze zei was: moet jij niet even lippenstift op doen! Hoezo mam? Nou doe maar even, braaf kind dat ik ben ik deed het natuurlijk gelijk

Ik kreeg toen (pas) een vermoedde dat er iets aan de hand was. Mijn ouders zaten maar op de klok te kijken en toen kwam Arnoud binnen. Loop je even mee naar buiten? Er staat een cameraploeg met een verrassing! Hoe dat ging hebben jullie op tv kunnen zien.

Wat een verrassing zeg! Ongelooflijk dat Stichting Madelief uit gekozen is door Peter Heerschop. Wat waren we blij allemaal, en wat was het moeilijk om niks te vertellen. Maar wat een geweldige aardige lieve man. Onze dochter Roosmarijn heeft hem van alles gevraagd.” Ben jij beroemd”, “Woon jij in een villa?” , “Heb jij ook managers”, wat hebben we een lol gehad. Roosmarijn gaf hem een tekening en kreeg een tekening van zijn “villa” met handtekening terug. Die prijkt nu boven haar bed!

Hij is ook nog even bij Madelief geweest in het ziekenhuis. Het maakte veel indruk op hem, andersom ook op ons. Al met al een geweldige dag, een bijzondere ervaring, een bijzondere ontmoeting.

Zaterdagavond voor de buis met vrienden en de vrienden van Yannick en Yoran want zij vierden hun verjaardag met hun klasgenoten. Dus een gezellige drukke dag heerlijk! Het was confronterend om Peter te horen vertellen over Madelief, gek misschien maar ik zei dit gaat gewoon over ons kind. ” normaal” hoor je zo’n verdrietig verhaal over een ander en nu …

Raar eigenlijk dat je met niets anders meer echt bezig bent dan met Madelief, haar ziek zijn en alles wat daarbij komt kijken, en ondertussen gewoon je gezin draaiende houdt, wat druk lijkt voor mensen, maar voor ons gewoon het leven van alle dag is.En op tv iemand over jou situatie hoort praten en dan nog eens beseft hoe verschrikkelijk moeilijk het allemaal is.

Na de uitzending was het een gekkenhuis! Heel Facebook stond vol met lieve reacties. Wat gaaf!! Bedankt voor het meeleven, alle lieve woorden!!

 

image image

 12 reacties geplaatst

 1. Annelies
  Gepost op: 26 april 2015
  foto collage

  lieverds,

  Gister al gekeken met tranen in mijn ogen en nu lees ik je blog. Weer tranen in mijn ogen. Wat fijn dat hij geld voor Madelief heeft gewonnen en wat bijzonder dat hij bij jullie in het ziekenhuis is geweest. Blij voor de jongens dat ze er met hun vrienden naar konden kijken en dat jullie allemaal bij elkaar zijn op hun verjaardag!

 2. Jolanda Dijkstra
  Gepost op: 26 april 2015
  foto collage

  Ik vind dat jullie het zo goed doen want natuurlijk is het niet gewoon om zo een ziek meisje te hebben en dan thuis ook nog eens alle ballen hoog te houden , Jullie verdienen echt alle respect en aandacht die er voor jullie is . Soms kan je ook daar de energie uithalen die jullie zo nodig hebben . Chapeaud jullie doen het goed . Ik hoop dat Madelief alles begrijpt wat er om haar heen gebeurt en daar later een spreekbeurt over kan houden . Alle sterkte en energie voor jullie en welverdiend .

 3. Rommy
  Gepost op: 26 april 2015
  foto collage

  Suus ik ben ook Mama en ook een Oma, en dat maakt dat ik intens met jullie mee leef. Telkens als ik jouw mooi geschreven blog lees gaat dit niet zonder tranen. De intense openheid naar ons allen die Madelief volgen is zo mooi en waardevol, dat ik steeds meer respect voor jullie hele gezinnetje krijg. En Madelief een heel speciaal plekje in mijn hart. De fantastische inzet van Peter Heerschop doet weer beseffen dat jullie bij een ieder in het hart gesloten zijn. Ik wens jullie mooie gezinnetje veel kracht voor alles wat komen gaat…..want natuurlijk gaan jullie straks naar Amerika…dikke knuffels….

 4. Laila Esbach
  Gepost op: 26 april 2015
  foto collage

  Lieve Madelief!

  Wij zaten gisteren Weet ik veel te kijken en hoopte eigenlijk dat er een vrouw zou winnen (altijd leuk, toch?!).. Toen we hoorden waar Peter voor speelde, was ik zó blij dat hij had gewonnen! Tuurlijk, de andere kandidaten zullen vast ook een heel mooi doel hebben gehad.. Maar jij lieve Madelief, bent weer een stapje verder bij jullie reis naar Amerika! Ik hoop zo meisje dat deze behandeling hetgeen gaat doen waar het voor bedoeld is! Dat jouw papa en mama en jullie allemaal nog zó lang écht mogen gaan genieten! Onbezorgd een aflevering Weet ik veel kijken, op vakantie en lekker onbezorgd knutselen thuis als gezin! Dit wens ik jullie zo toe! Meisje, je bent zo sterk! Ik bid voor je Madelief en jouw lieve familie om de kracht te houden om deze vreselijke ziekte achter je te mogen laten en weer kind mag zijn! Ik zegen je met liefde, kracht en LEVEN! Dankbaar dat Peter jullie weer in de aandacht heeft gebracht! Liefs van familie Esbach

 5. aline
  Gepost op: 26 april 2015
  foto collage

  Zooooo ontzettend blij voor jullie!

 6. Tiny Langebeeke
  Gepost op: 26 april 2015
  foto collage

  Wat was dit geweldig , als ik er aan terug denk of iets lees en dat lieve koppie zie, dan kan ik alleen maar met een brok in m,n keel denken , gelukkig dat jullie zoveel steun krijgen, heerlijk ik hoop dat heel veel mensen s.m.s jes sturen =, maar daar twijfel ik ook niet aan , hou vol lieve mensen XX

 7. buurman Jan
  Gepost op: 26 april 2015
  foto collage

  Telkens weer worden wij getroffen met het feit dat onze buren het allemaal zo goed doen. En dat er gelukkig zoveel wordt meegeleefd. Hopelijk nu nog veel sms-jes en dat het op 13 juni in alle opzichten een succes mag worden!

 8. jan
  Gepost op: 26 april 2015
  foto collage

  Met ongeloof het verhaal van Peter aangehoord en inmiddels via SMS gedoneerd :-). .wens jullie veel sterkte en nog veel meer succes in Amerika

  liefs Jan en Christa

 9. Krista
  Gepost op: 26 april 2015
  foto collage

  Via de social media kom ik terecht op jullie pagina. Zelf ben ik ook moeder van een Madelief uit maart 2012, geeft me dit kippenvel. Heel veel sterkte! Hopelijk hebben jullie snel het bedrag bij elkaar. Groetjes, Krista

 10. ilse
  Gepost op: 29 april 2015
  foto collage

  Geweldig! !! Het het ook gezien

 11. Roelie
  Gepost op: 29 april 2015
  foto collage

  Veel sterkte wat een geweldig mooie actie ik zal jullie ook steunen
  Groetjes Roel.

 12. kim
  Gepost op: 29 april 2015
  foto collage

  Ik stuur jullie licht en meer geluk..

Deze website is ontwikkeld en ontworpen door Bens